Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

500 παιδιά – εργάτες νεκρά στην Τουρκία, αλλά εμείς την θεωρούμε σύμμαχο!

Στην αιματοβαμμένη παιδική εργασία στηρίζεται σ’ ένα σεβαστό ποσοστό η όποια ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας με 513 παιδιά-εργάτες, να έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία οκτώ χρόνια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στη γειτονική χώρα.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης επικαλούμενο στατιστικές από το Παρατηρητήριο Εργασίας Υγείας και Ασφάλειας και το τεράστιο αυτό νούμερο που είναι το δίχως άλλο πολύ μεγάλο, προκαλεί προβληματισμό.

Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι η παιδική εργασία στην Τουρκία αποτελεί συνήθη πρακτική και οι ανήλικοι εργαζόμενοι υπολογίζονται σε 720.000 ενώ 440.000 από αυτούς δεν έχουν καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση. Στη συντριπτική πλειοψηφία (70,6%) των περιπτώσεων πρόκειται για αγόρια που εργάζονται στη βιομηχανία και στη γεωργία.

Με πληροφορίες απο το news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.