Παπαευαγγέλλου: 25 - 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα μετά από mRNA εμβόλιο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τον εμβολιασμό

Περί τα 25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με mRNA εμβόλιο έχουν αναφερθεί στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τον εμβολιασμό", τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παιδιατρικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ακόμη, ότι τα περιστατικά αφορούν σε μεγάλους ανθρώπους, ενώ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί κυρίως το Ισραήλ αφορούν νέα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Η κ. Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε επίσης ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο. 

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, σχολίασε ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα επιστημονικά δεδομένα ως προς το σκεύασμα και ότι παραμένει εξαιρετικό και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει δεύτερη δόση με AstraZeneca να σπεύσουν να εμβολιαστούν.  

thetoc.gr

Σχόλια