Η ώρα της μάσκας – Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς στις 18:00 σήμερα...


Ο καύσωνας επισπεύδει τις εξελίξεις;

Από τις 10:00 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή

Εμπειρογνωμόνων με κύριο θέμα της τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αποφάσεις της αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ παρόντες θα είναι ακόμα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχυρή σύσταση θα γίνει για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.

Υπάρχει μια πιθανότητα να είναι άμεση η ισχύς της απόφασης, λόγω του καύσωνα που «χτυπά» τη χώρα μας, κάτι που καθιστά σχεδόν αδύνατο το να φορέσει κάποιος μάσκα με αυτές τις συνθήκες.

Στο τραπέζι πιθανόν θα τεθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν σε μία σειρά άρσης νέων περιοριστικών μέτρων, όπως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης, αλλά και των μπαρ στους κλειστούς χώρους, αλλά προτεραιότητα έχει δοθεί στο θέμα των μασκών.

Σχόλια