Έλληνας επιβάτης στο αεροπλάνο της Ryanair: Απειλή κατάρριψης και ψεύτικοι έλεγχοι στο Μινσκ (video)


«Εμείς ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι μας και βρεθήκαμε σε άλλη χώρα, εκτός ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επιβάτης

Ένας από τους 11 Έλληνες πολίτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο της Ryanair το οποίο δέχθηκε κρατική αεροπειρατεία από τη Λευκορωσία και αντί να πάει από την Αθήνα στο Βίλνιους, προσγειώθηκε στο Μινσκ, μιλά για τις στιγμές αγωνίας που πέρασε και περιγράφει τα όσα συνέβησαν.

Ο Νίκος Πεταλής μίλησε στον ΑΝΤ1 και στον ΣΚΑΙ και αποκάλυψε ότι όλα έγιναν από τον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος είπε στους πιλότους ότι «αν δεν κατεβάσει το αεροπλάνο (σημ: στο Μινσκ) θα το ρίξουν», ενώ αναφερόμενος και στα μαχητικά αεροσκάφη που είδε ο ίδιος να πετούν δίπλα στην πτήση της Ryanair επεσήμανε:

«Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, ο πιλότος μας είπε ότι υπάρχει αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ και θα σας ενημερώσω αργότερα για τις λεπτομέρειες. Βέβαια, ποτέ δεν μας ενημέρωσε. Υπήρχαν δίπλα μας πολεμικά αεροσκάφη, αλλά εγώ υπέθεσα ότι κάνουν κάποια άσκηση, όπως στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια περιέγραψε το τι έγινε κατά τη διάρκεια της παραμονής του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Μινσκ: «Μας κατέβασαν για 8 ώρες, έκαναν ελέγχους με σκυλιά στις αποσκευές μας (σ.σ. λόγω του ισχυρισμού των Λευκορώσων ότι υπήρχε βόμβα στο αεροσκάφος), όλα αυτά ήταν fake για να συλλάβουν τον εν λόγω κύριο. Παράξενο πράγμα αυτό που έγινε από μία χώρα και ήμασταν 8 ώρες στο αεροδρόμιο χωρίς βοήθεια, χωρίς φαγητό».

Όσο για το αν είδε τον Ρομαν Προτασεβιτς , ο κ. Πεταλής σχολίασε: «Υπήρχε μια αντίδραση του εν λόγω κυρίου όταν μας είπαν ότι γυρνάμε στην Λευκορωσία, είδα την αντίδραση του, έπιασε το κεφάλι του σε μια κίνηση ότι ‘ωχ, κάτι κακό θα συμβεί’, αλλά μετά ήταν ήρεμος».

Για να καταλήξει: «Ήταν μια δύσκολη πτήση, εμείς ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι μας και βρεθήκαμε σε άλλη χώρα, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε ακόμα: Παρέμβαση των ΗΠΑ για την υπόθεση της Ryanair: «Σοκαριστική ενέργεια, καταδικάζουμε σθεναρά»

Σχόλια