Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Δυο drone "αυτοκτονίας" επιτέθηκαν σήμερα σε στρατιωτική βάση δυτικά του Ιράκ...

Η βάση του Ain Al-Asad στα δυτικά του Ιράκ ήταν στόχος σήμερα δύο drone αυτοκτονίας...

Ιρακινή πηγή ανέφερε ότι οι αρχές έλαβαν «αναφορές» στη βάση, η οποία στεγάζει προσωπικό από τον συνασπισμό κατά του ISIS, δέχτηκε επίθεση από δύο drone φορτωμένα με εκρηκτικά. Η πηγή, πρόσθεσε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα της βάσης κατέρριψε ένα από τα αεροσκάφη, ενώ το άλλο στόχευε στην περιοχή όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, εκτός από τον ιρακινό στρατό. 

Η επίθεση είναι η δεύτερη που χρησιμοποιεί τα λεγόμενα αεροσκάφη αυτοκτονίας, αφού ένα παρόμοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος φορτωμένο με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει τη διεθνή βάση συνασπισμού στο Διεθνές Αεροδρόμιο Erbil στην περιοχή του Κουρδιστάν στα μέσα Απριλίου

Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον δύο πύραυλοι έπεσαν στη βάση του Ain Al-Asad, μετά από παρόμοιο στόχο με την αεροπορική βάση Balad, βόρεια της Βαγδάτης, χωρίς να καταγραφούν απώλειες ή ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.