Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Πυρά κατά Ιταλών ψαράδων...από πλοίο της Λιβυκής Ακτοφυλακής


Ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο έσωσε ένα μέλος του πληρώματος ενός ιταλικού αλιευτικού σκάφους, που φέρεται να τραυματίστηκε από προειδοποιητικές βολές της ακτοφυλακής της Λιβύης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. 

Οι Λίβυοι άνοιξαν πυρ σε δύο ψαρόβαρκες, Aliseo και Artemide, στην κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα, περίπου 75 μίλια βόρεια της πόλης Μισουράτα της Λιβύης, ανέφερε η Corriere della Sera. 

Τα ιταλικά αλιευτικά σκάφη συχνά αντιμετωπίζουν διαφορές για τα χωρικά ύδατα. 

Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο και σχετίζεται με την διαφορετική ερμηνεία των Ιταλών ψαράδων και των αρχών της Τρίπολης, σε σχέση με το πού τελειώνουν τα διεθνή χωρικά ύδατα και που αρχίζουν εκείνα της Λιβύης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή εστάλη πριν λίγο η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.