Γιατί επιτρέπετε στον Τούρκο υφυπουργό να περιοδεύει την Θράκη;


Διαβάστε στην «Εστία»: Θέμα «τουρκικής μειονότητος» στην Θεσσαλονίκη άνοιξε ο θρασύτατος κύριος Κιράν ο οποίος ζητεί να λειτουργήσουν ως λατρευτικοί χώροι δύο παλαιά τεμένη.


Χαρακτήρισε την Κομοτηνή «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης»!

Δεν σταμάτησε τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σελίμ Κιράν, ο οποίος, από ότι φαίνεται, βρίσκει και τα κάνει.

Ο Tούρκος αξιωματούχος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θράκη και είναι σαφές από τις κινήσεις αλλά και τις δηλώσεις του πως στάλθηκε από τον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν με μοναδικό σκοπό να δείξει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μεταφέρει στο «πεδίο» τις αναθεωρητικές της έναντι της Συνθήκης της Λωζάννης εξαγγελίες.

Ο Σελίμ Κιράν, που λίγες μόνον ώρες αφού η επίσκεψή του ξεκίνησε έκανε πάνω από 10 αναρτήσεις στο twitter, είναι σαφές ότι έχει σκοπό να ανακινήσει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας», «κουκουλώνοντας» με προκλητικό τρόπο τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες με την τουρκική ταυτότητα – σκοπό που υπηρετεί εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο της περιοχής, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φυσικά, οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός θέλει ξεκάθαρα να καταστήσει τη χώρα μας «υπόλογη» για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» Θεσσαλονίκης, ο Κιράν έκανε λόγο για πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας αυτών που χαρακτήρισε ως «ανθρώπους μας».

Σχόλια