Η τουρκία το χαβά της...Νέες γεωτρήσεις προαναγγέλει ο υπουργός ενέργειας

Η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε περισσότερες γεωτρήσεις στην αναζήτησή της για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σε μια περιοχή όπου οι επιχειρήσεις αναζήτησης και γεώτρησης οδήγησαν σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο πέρυσι. 

Η Τουρκία έχει ήδη ανοίξει οκτώ γεωτρήσεις στην περιοχή, δήλωσε ο Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι ενώ υπήρχαν ενδείξεις φυσικού αερίου, δεν υπήρξε σημαντική οικονομική ανακάλυψη. «Οι ειδικοί μας ελέγχουν δεδομένα μετά από κάθε τρυπάνι με τα σεισμικά δεδομένα που είχαν ληφθεί προηγουμένως. Θα μπορούσαμε να έχουμε αρκετές ακόμη γεωτρήσεις κοντά σε αυτές όπου βλέπουμε σημάδια αερίου », είπε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό A Haber. 

«Ο χρόνος θα μας πει, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Εκτιμούμε ότι υπάρχει μια δυνατότητα », είπε. Υπήρξε ένταση μεταξύ Τουρκίας και μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου, για ενεργειακούς πόρους και δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο, όταν και  τουρκικές και ελληνικές φρεγάτες συνόδευαν πλοία εξερεύνησης

Οι ηγέτες της ΕΕ τον Μάρτιο έκαναν αναφορά γαι θετική ατζέντα και υπόσχεση του 2016 για εμβάθυνση των εμπορικών δεσμών με την Τουρκία, αλλά προειδοποίησαν επίσης την Άγκυρα να αναμένει κυρώσεις εάν ξαναρχίσει τις εξερευνήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σχόλια