Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου σχετικά με αναληθή δημοσιεύματα για το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Το άρθρο του κ. Λακασά στην εφημερίδα Καθημερινή (7-5-2021) με τίτλο «Μειώνονται τα τμήματα ΑΕΙ, αναδιάταξη του χάρτη» περιέχει λανθασμένα στοιχεία όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα τμήματα Ζωικής Παραγωγής και Περιβάλλοντος, με έδρα τη Λάρισα, για τα οποία δηλώνεται εσφαλμένα ότι έχουν μηδενικό αριθμό διδασκόντων. Τα πραγματικά στοιχεία είναι ότι το μεν τμήμα Ζωικής Παραγωγής έχει οκτώ ( 8 ) διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ και τέσσερα (4) μέλη ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, το δε τμήμα Περιβάλλοντος έχει δώδεκα (12) διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ και τέσσερα (4) μέλη ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ.

Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργούν τριανταπέντε (35) Ακαδημαϊκά Τμήματα, τα προγράμματα σπουδών των οποίων υποστηρίζονται από επαρκές διδακτικό προσωπικό και προσφέρουν στους φοιτητές τους όλα τα απαραίτητα μαθήματα.

Καθώς ολοκληρώνουμε πλέον τον δεύτερο χρόνο πανδημικής εκπαιδευτικής λειτουργίας έχουμε όλες και όλοι πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, αλλά και οι λοιπές βαθμίδες εκπαίδευσης, αποτέλεσαν σημαντικούς πυλώνες ανθεκτικότητας και σταθερότητας σε μια περίοδο έντονων κλυδωνισμών της ελληνικής κοινωνίας, κλυδωνισμών μάλιστα που «χτύπησαν» ασύμμετρα τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς χιλιάδες νέων και χιλιάδες ελληνικές οικογένειες βρίσκονται ένα βήμα πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τη μετάβαση από τη σχολική στην ακαδημαϊκή ζωή και την επαγγελματική σταδιοδρομία, έχουμε όλοι/ες χρέος να συμβάλλουμε στο κλίμα νηφαλιότητας, ψυχραιμίας και σταθερότητας, επιμένοντας στην ανάδειξη των δεδομένων, των τεκμηρίων και των πραγματικών διαστάσεων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.