Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

Η πλειοψηφία των τούρκων πιστεύει πως η χώρα τους δεν είναι δημοκρατική...


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Democracy Perception Index 2021 survey (Δείκτη Αντίληψης Δημοκρατίας 2021), που

διεξήχθη μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 14 Απριλίου από την Λατάνα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Συμμαχίας Δημοκρατιών, το 53% των Τούρκων πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αρκετή δημοκρατία στη χώρα, ενώ μόνο το 45% πιστεύει ότι η Τουρκία είναι δημοκρατική

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε αντιπροσωπευτικές συνεντεύξεις με 53.194 άτομα σε 53 χώρες. Στην Τουρκία, 1.028 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς θέλουν περισσότερη δημοκρατία στη χώρα, με αύξηση 12% από τον δείκτη του περασμένου έτους.  Σχεδόν το 40% των Τούρκων πιστεύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση ενεργεί κυρίως προς το συμφέρον μιας ελίτ. Σύμφωνα με το 68% των ερωτηθέντων στην Τουρκία, η οικονομική ανισότητα απειλεί τη δημοκρατία στη χώρα, ενώ το 53% πιστεύει ότι οι αθέμιτες και διεφθαρμένες εκλογές απειλούν τη δημοκρατία. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter και το Facebook έχουν θετικό αντίκτυπο στη δημοκρατία στη χώρα, σύμφωνα με το 63% των Τούρκων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.