Ευθεία απειλή της Ρωσίας στην Τουρκία για τις «μειονότητες»


Πρωτοφανής δήλωση Ζαχάροβα

Σε μία εξαιρετικά αυστηρή προειδοποίηση κατά της Τουρκίας προέβη η εκπρόσωπος του υπουργείου

εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. Μία προειδοποίηση που πραγματικά δεν συνηθίζεται στην διπλωματική γλώσσα και δείχνει την οργή της Ρωσίας αναφορικά με την δράση της Τουρκίας στην Κριμαία.

Είχαν προηγηθεί όπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της ρωσικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, η οποία είχε εξάρθρωση πυρήνες Τατάρων εντός της Κριμαίας που συνδέονται με την Τουρκία. Επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν »αντιτρομοκρατικές» από την ρωσική κυβέρνηση, διότι μεταξύ των εκατοντάδων συλληφθέντων υπήρχαν επικίνδυνοι ισλαμιστές που ετοίμαζαν – σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες – τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορά εντός της Κριμαίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών λοιπόν, Μαρία Ζαχάροβα με επίσημη δήλωση της προειδοποίησε την Τουρκία να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ρωσίας και ειδικά στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για «καταπίεση μειονοτήτων». Διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστεί και η Ρωσία να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της Τουρκίας και ειδικά με τις μειονότητες!

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ρωσία να θέσει θέμα Κούρδων εντός του τουρκικού κράτους. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρξει τουρκική απάντηση στην παρέμβαση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

Σχόλια