Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

Μέση Ανατολή: Απόπειρα διαπραγματεύσεων από αμερικανική αντιπροσωπεία στο Τελ Αβίβ..

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ με στόχο της Λωρίδας της Γάζας συνεχίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, με χτύπημα σε κατοικία να προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον επτά Παλαιστινίων.

Στο Τελ Αβίβ έφτασε, την Παρασκευή, αντιπροσωπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής τον Χάντι Αμρ, βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις.

Στόχος η έναρξη διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η ένταση παραμένει και τροφοδοτείται περαιτέρω από τη σύλλήψη του Καμάλ Χατιμπ, νούμερο δύο του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ.

Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι κατά την επιχείρηση σύλληψής του, στο χωριό Καφρ Κανά της Γαλιλαίας, τραυτίστηκαν εννέα άτομα, τέσσερα εκ των οποίων σοβαρά.

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει γίνει σειρά συλλήψεων ατόμων που θεωρούνται ότι υποκινούν την έκρηξη βίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ αναφέρει επίσης ότι δέχθηκε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.