Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί

Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζουν, για έβδομη ημέρα, τις εχθροπραξίες.

Νέες ομοβροντίες ρουκετών εκτόξευσαν οι μαχητές της Χαμάς, με στόχο και το Τελ Αβίβ. Ένας άντρας έχασε τη ζωή του όταν ρουκέτα χτύπησε το σπίτι του, στα περίχωρα της πόλης. Δέκα πολίτες τραυματίστηκαν στη βιασύνη τους να φθάσουν στα καταφύγια, σύμφωνα με τραυματιοφορείς.

Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμούς, που μεταξύ άλλων έπληξαν το σπίτι του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, Γιαχία Αλ Σίνουαρ. Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στον παραθαλάσσιο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Τουλάχιστον 149 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 41 παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών· στο Ισραήλ γίνεται λόγος για 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ θα συνεχιστόυν «όσο χρειαστεί» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι καμία χώρα δε θα ανεχόταν κάτι τέτοιο» ανέφερε. «Ούτε το Ισραήλ το ανέχεται. Το Ισραήλ απαντά με δύναμη σε αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με δύναμη μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του λαού μας».

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι «διαπράττει διπλό έγκλημα πολέμου», από τη μια εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον αμάχων και από την άλλη χρησιμοποιώντας παλαιστίνιους άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, βρέθηκε σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Ντόχα του Κατάρ.

«Αυτός ο εγκληματικός στρατός σκοτώνει γυναίκες και παιδιά με μαχητικά F-16. Νομίζουν ότι θα κάμψουν την λαϊκή αντίσταση» είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους. «Λέω στον Νετανιάχου: Μην παίζεις με τη φωτιά. Ο τίτλος αυτής της μάχης σήμερα, ο τίτλος αυτής της Ιντιφάντας είναι Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ», επέμεινε.

Σχόλια