Δντης οικονομικού γραφείου Μητσοτάκη: Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό...γιατί πιθανώς δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά ! (βίντεο)

Την άποψή του για την αριστεία ξεδίπλωσε ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο ImpacTalk (Leaders Talk)...Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι διδάκτορες είναι τεμπέληδες, χαρακτηρίζοντας το διδακτορικό ως κάτι το αρνητικό.

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά» σημείωσε ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο ImpacTalk και συμπλήρωσε:

«Το διδακτορικό απαιτεί μία αφοσίωση αν θέλεις να το κάνεις καλά 4-5-6 χρόνια στην πιο παραγωγική σου ηλικία οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

Δείτε το βίντεο... 

 

Υ.Γ 

Ο ίδιος όμως και βρήκε δουλειά και μάλιστα ακριβοπληρωμένη και τα μεταπτυχιακά του έκανε...  

Αλέξης Πατέλης: Πήρε Bachelor of Arts στα Οικονομικά και τα Μαθηματικά το 1991 από το Πανεπιστήμιο Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 1993 πήρε Master of Arts στα Οικονομικά από το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο του Princeton στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την εποπτεία του -καθηγητή τότε και διοικητή της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED αργότερα- περιβόητου Ben Bernanke. Η διατριβή του είχε τίτλο «Επιστροφές περιουσιακών στοιχείων και νομισματική πολιτική» και το πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Finance. Το 1997 ανακηρύχθηκε Doctor of Philosophy στα Οικονομικά.

Ενημέρωση: Λίγες ώρες πριν και μετά την κατακραυγή ζήτησε συγγνώμη... 


 

Σχόλια