Εμβόλια μόνο με βάση το mRNA το 2022 στην Ευρώπη...Η ΕΕ δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson !!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει κατεύθυνση στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών της για τον

Covid-19 μετά τις νέες επιπλοκές σε δύο από τα εμβόλια, στα οποία πόνταρε.

Σύμφωνα με τη «La Stampa», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να ανανεώσει για το 2022 τα συμβόλαια με τις εταιρίες AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν κάνει. Αυτό, όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα, πρακτικά σημαίνει ότι το ερχόμενο έτος οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εμβολιάζονται μόνο με εμβόλια που έχουν ως βάση το mRNA, όπως είναι αυτό της Pfizer και της Moderna.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρίες που παράγουν αυτά τα εμβόλια δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους» έγραψε η «La Stampa», αναφερόμενη στην AstraZeneca και Johnson & Johnson. Πρόσθεσε ότι η πληροφορία της προέρχεται από πηγές του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι οποίες, ωστόσο, δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την Τρίτη οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson λόγω εξαιρετικά σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων σε έξι ασθενείς. Είχε προηγηθεί σε πολλές χώρες ανάλογος προβληματισμός για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχόλια