Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, εάν προμηθεύσει drones στην Ουκρανία


Η Ρωσία θα εξετάσει προσεκτικά την προοπτική στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με την Τουρκία, εάν η Άγκυρα παραδώσει Drones στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, μετά την ετήσια ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομοσπονδιακή συνέλευση. "Θα εξετάσουμε την προοπτική συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία θα αναστείλει τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με την Τουρκία, εάν η Άγκυρα παραδώσει drone στην Ουκρανία. Η εφημερίδα Turkiye έγραψε στις 15 Απριλίου, αναφερόμενη σε ανώνυμη πηγή ότι, η Άγκυρα ήταν έτοιμη να πουλήσει όπλα και τα drone της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η πηγή σημείωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να πουλήσει το drone "μετά από διαπραγματεύσεις και όταν επιτύχει αμοιβαία αποδεκτούς όρους" Το drone δεν στοχεύει εναντίον της Ρωσίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 12 Απριλίου, σχολιάζοντας τις αναφορές της Άγκυρας ότι πωλούν αεροσκάφη στο Κίεβο, ότι η Μόσχα προέτρεψε τις υπεύθυνες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, "να αναλύσουν την κατάσταση και τις ατελείωτες δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου" και τους προειδοποίησε να μην τροφοδοτήσουν αυτές τις στρατιωτικές φιλοδοξίες. Το 2019, η Ουκρανία αγόρασε και δοκίμασε τα μη επανδρωμένα οχήματα (UAV) Bayraktar TB2 της Τουρκίας, σχεδιάζοντας να τα εξοπλίσει με έξυπνα πυρομαχικά MAM-L που παράγονται από την τουρκική εταιρεία Roketsan. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ukrspetsexport της Ουκρανίας, Vadim Nozdrya, δήλωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι, το Κίεβο ενδιαφερόταν για την από κοινού παραγωγή αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία και ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 τέτοια UAV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.