Πότε ανεβάζουν «ρολά» καφετέριες και εστιατόρια – Όλο το παρασκήνιο

Τι είπε ο πρωθυπουργός στους επιχειρηματίες

Την εκτίμησή του ότι το άνοιγμα της εστίασης μετατίθεται για μετά το Πάσχα αποκάλυψε ο

πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, ενώ την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι δεν θα τεθεί κατώτατο όριο 10 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα λάβουν ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης.

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμα της εστίασης

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα, απαντώντας στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα να μην εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 εργαζόμενους ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να τεθεί καμία τέτοια προϋπόθεση. «Το πρόγραμμα αφορά όλες τις επιχειρήσεις που θα δείξουν ότι είχαν μείωση τζίρου 30%» ανέφερε και σημείωσε ότι θα ενταχθούν «όλες οι καινούργιες επιχειρήσεις».

Γενικώς και αορίστως…

Άλλη μία γενική και αόριστη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης, που αν και δεν είπε συγκεκριμένη ημερομηνία, τοποθετήθηκε μετά ακριβώς από τις ημέρες του Πάσχα, δηλαδή μία περίοδο (πριν και κατά τη διάρκεια του Πάσχα) που τα περισσότερα καταστήματα αυξάνουν κατά πολύ τους τζίρους τους.

Άρα, οι ιδιοκτήτες της εστίασης θα αργήσουν πολύ ακόμα να δουν τα ρολά των επιχειρήσεών τους να ανεβαίνουν. Τα καταστήματα του λιανεμπορίου ανοίγουν τη προσεχή Δευτέρα, 5/4, αλλά η εστίαση όχι. Ούτε καν όσες επιχειρήσεις έχουν εξωτερικό χώρο. Άλλη μία οξύμωρη απόφαση της κυβέρνησης.

Και όλα αυτά διαδραματίζονται την ώρα που η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί -σε μία κλειστή σύσκεψη που ήταν παρόντες επιχειρηματίες του χώρου-, ότι η εστίαση θα ανοίξει στις 26 Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Δευτέρα, με στόχο να μη χαθεί η περίοδος του Πάσχα… Το θέμα είναι θα το επιτρέψουν το άνοιγμα τα επιδημιολογικά δεδομένα;

Γεωργιάδης για ενίσχυση εστίασης: Η μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κατά τα άλλα, μία γενναία χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων εστίασης, με συγκεκριμένα κριτήρια. Μια χρηματοδότηση την οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης την χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει». Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι αποκλείεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η εστίαση, αλλά δε θέλησε να προσδιορίσει το πότε.

Σχόλια