Κορυφαίο φιάσκο: Σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων αντί για ατομικές τα self test στα φαρμακεία

Απόλυτα δικαιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν οι φαρμακοποιοί που από την αρχή έλεγαν ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια αμοιβή για τα φαρμακεία για την παροχή των self tests, καθώς όπως αποκαλύπτεται η κυβέρνηση επέλεξε τα φαρμακεία για να κάνουν την δύσκολη δουλειά του unboxing, της απόσυσκευασίας δηλαδή των τεστ, αλλά και την συνομολόγηση τους καθώς τα υλικά τους θα είναι διάσπαρτα σε συσκευασίες των 25.

Συγκεκριμένα τα περιβόητα ατομικά τεστ θα έρχονται σε συσκευασία των 25 και ο φαρμακοποιός θα πρέπει να κάνει όλο το χαμαλίκι του διαχωρισμού το οποίο δεν θα είναι κάτι απλό:

Τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μοιρασμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, που πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους πολίτες.

Η τελική σύνθεση του κιτ, θα γίνει με υλικά που θα λαμβάνει ο φαρμακοποιός ένα-ένα, από 4 διαφορετικές συσκευασίες. Σε καθένα από αυτά τα 4 κουτιά περιέχονται:

1ο κουτί: 25 πλαστικές επιφάνειες με παραθυράκια “control” και μία οπή για να μπαίνει το αντιδραστήριο (ταινίες)
2ο κουτί: 25 βαμβακοφόροι στυλεοί (μπατονέττες) για τη λήψη του δείγματος
3ο κουτί: 25 σωληνάρια διαλύματος εκχύλισης (μικρά σωληνάρια που περιέχουν το αντιδραστήριο)
4ο κουτί: 25 πώματα, που προορίζονται για το σφράγισμα του σωληναρίου με το διάλυμα

Το σακουλάκι με το περιεχόμενο των υλικών του τεστ, θα παραδίδεται μαζί με ένα φυλλάδιο Α3 της εταιρείας Roche Diagnostics, με τίτλο: “Σύντομες οδηγίες για ατομική χρήση και από μη επαγγελματίες υγείας” και ένα ακόμη φυλλάδιο με έγχρωμες οδηγίες χρήσης της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο: “Self test – Γρήγορα και απλά”.

Με πληροφορίες από το iatropedia.gr,

Σχόλια