Αν δεν ξέρουν ή δεν είναι σίγουροι να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο.


Σεισμός Ελασσόνα - Παπαδόπουλος στο CNN Greece: 

Αυτός ήταν ο ισχυρός μετασεισμός που περιμέναμε, 21:44 

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο CNN Greece και χαρακτήρισε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 20:38 σε χερσαία περιοχή, 16 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, με επίκεντρο το χωριό Κεφαλόβρυσο.

«Μιλάμε για τον ισχυρότερο μετασεισμό, ο οποίος εκδηλώθηκε στην περιοχή, και τον οποίο έλεγα από το πρωί ότι δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί και τον περιμέναμε», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ευθύμιος Λέκκας : "Νέος σεισμός ο αποψινός και όχι μετασεισμός", ALPHA 22:04

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο αποψινός δεν ήταν μετασεισμός αλλά ένας νέος σεισμός που προήλθε από την ενεργοποίηση ενός καινούργιου κλάδου του ρήγματος της περιοχής, του βορειοδυτικού. Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι τώρα όλα πάνε από την αρχή και δεν απέκλεισε ένα μετασεισμό του αποψινού σεισμού ακόμη και του ίδιου μεγέθους.

Κ. Παπαζάχος: Δίδυμος σεισμός

Για έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, που δεν εκπλήσσει τους επιστήμονες έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στην δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.38μμ στην Ελασσόνα.

Σε δηλώσεις του (στο ΑΠΕ) ο κ. Παπαζάχος μίλησε για έναν «σχεδόν δίδυμο σεισμό», καθώς ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με τον αρχικό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέγεθος του να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Οσον αφορά το επίκεντρό του, εκτίμησε ότι προέρχεται από το ίδιο ρήγμα, με τον σεισμό της Τετάρτης.

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν έχουμε δει ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων», ωστόσο αν αυτό συμβεί «θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Βγάλτε άκρη...

Αν δεν ξέρουν ή δεν είναι σίγουροι να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο.


Σχόλια