Ρωσία σε Τουρκία: Δεν θα σταματήσουμε να βομβαρδίζουμε ισλαμιστές!

Η Τουρκία εκλιπαρεί την Ρωσία ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές κατά τουρκικών στόχων στη βορειοδυτική Συρία μετά και τις τελευταίες  αεροπορικές επιθέσεις κατά φιλοτουρκικών ομάδων και στόχων.

Η Μόσχα όμως παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα και ακόμη δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα της Άγκυρας, μια ένδειξη που μπορεί να υποδηλώνει την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ τους στη Συρία,  όπως γράφει σήμερα η Arab News.


Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι στην πόλη Καχ στη βόρεια επαρχία της Ιντλίμπ, καθώς και ένα χώρο για στάθμευση φορτηγών και ρυμουλκουμένων κοντά στη Σαρμάντα, αφήνοντας αρκετούς τραυματίες. 

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη λεγόμενη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους στόχους της επίθεσης ήταν η « αγορά καυσίμων » που ελέγχεται από μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας Jebhat Fatah al-Sham (πρώην Jebhat al-Nusra).

Την περασμένη Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, μια μη κυβερνητική οργάνωση, ανέφερε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων κοντά στη συνοριακή διέλευση Bab al-Hawa κοντά στα τουρκικά σύνορα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχόλια