Ευχαριστούμε τον Πρίγκιπα Κάρολο που μας τίμησε...αλλά δεν ξεχνάμε την ιστορία που κάποιοι εκτός και εντός Ελλάδας αγνοούν

Σύμφωνα με το τεύχος 55, Μαρ. 2001, του περιοδικού "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" και με τον ιστορικό Δημήτρη Φωτιάδη :
 

"Η Αγγλία επέμενε να γίνει η Ελλάδα μια αδύνατη και ημιανεξάρτητη ναυτική επικράτεια, συγκροτημένη από τον Μοριά και τις Κυκλάδες για να την έχει έτσι κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο της. 

 

Πολέμησε με φανατισμό την ιδέα της Ελλάδας, που θα ήταν όχι μονάχα Μεσογειακή, μα και Βαλκανική χώρα. Κι έκανε πάντα ο,τι μπόρεσε να πνίξει την Επανάσταση στη Στερεά. 
 
Γι αυτό με όργανο το αγγλόφιλο κόμμα του Μαυροκορδάτου, έσπρωξε τον ήρωα της Ανατολικής Ελλάδας, Οδυσσέα Ανδρούτσο στην προδοσία και τέλος τον δολοφόνησε, γι' αυτό άφησε εσκεμμένα αβοήθητο το Μεσολόγγι, γι ' αυτό με τον Τσώρτς και τον Κόχραν, ξεπάστρεψε τον Καραϊσκάκη και έριξε τους Έλληνες στην καταστροφή του Ανάλατου στο Φάληρο. "
Σας θυμίζουμε το σχετικό απόσπασμα του πρίγκιπα Καρόλου στην αντιφώνηση του στο προεδρικό μέγαρο...
"Έτσι, στις σελίδες της ιστορίας, μαζί με τους Έλληνες ήρωες της επανάστασης, καταγράφονται τα ονόματα Βρετανών, που συγκινήθηκαν βαθιά από αυτό το πνεύμα του Φιλελληνισμού και συμμετείχαν στον αγώνα. Μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τη Μπουμπουλίνα, διαβάζουμε για τους Γκόρντον, Κόχρεην, Τσωρτς και Κόδριγκτον. "

Αυτούς τους τοποτηρητές της Αγγλικής πολιτικής, που υπονόμευσαν τον Καραΐσκάκη, τον Ανδρούτσο και τον λαό μας, παρουσίασε ως φιλέλληνες ο Κάρολος στο επίσημο δείπνο...
Θα μου πείτε είσαι μίζερος και ψάχνεις να βρεις ψεγάδια στην ομιλία και την παρουσία του πρίγκιπα Κάρολου, που μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία...; 
Όχι δεν είναι θέμα γκρίνιας τελικά...
Είναι ζήτημα ορθότητας και αποκατάστασης της Ιστορίας...
Μια ιστορία που έχει και τα άσχημα της αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε...
Θα μου πείτε ο Πρωθυπουργός μας μάλλον δεν διδάχτηκε την ελληνική ιστορία εκεί στο Χάρβαντ που σπούδασε....
Πάντως το μενού του Λευτέρη Λαζάρου με 1ο πρώτο πιάτο, μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού...έγραψε πραγματικά ιστορία...

Σχόλια