Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Κώστας Αγοραστός: "Ήταν ένας νέος σεισμός, είναι προέκταση του προηγούμενου ρήγματος προς την Ελασσόνα..."

Στον νέο σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr τόνισε: «Ήταν ένας νέος σεισμός , είναι προέκταση του προηγούμενου ρήγματος προς την Ελασσόνα και συγκεκριμένα στο Κεφαλόβρυσο. Μιλάμε για ένα νέο ρήγμα και μια καινούργια κατάσταση, το οποίο επιδείνωσε τις ίδιες υπάρχουσες ζημιές δηλαδή έπεσαν κάποια σπίτια τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα κόκκινα και δεν μπορούσαν να κατοικηθούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε προβλήματα στο Μεσοχώρι , στη Μαγούλα και στο Αμούρι δεν υπάρχει ρεύμα και η ΔΕΗ επιχειρεί να το φτιάξει. Υπάρχει μια έντονη αγωνία του κόσμου, μια αναστάτωση γιατί για δεύτερο βράδυ ο κόσμος κοιμήθηκε σε σκηνές, φιλικά σπίτια και ξενοδοχεία. Υπάρχουν άτομα που κοιμήθηκαν έξω διότι δεν ήθελαν να μπουν στις σκηνές και τους πήγαμε σόμπες και υπνόσακους για να περάσουν τις νύχτες τους έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι χθες είχαν γίνει 294 αυτοψίες στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Ζάρκο, στη Μαγούλα, στο Τύρναβο , στη Ραχούλα, Μάνδρα και Αμυγδαλέα από τις οποίες προέκυψαν ότι 176 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα ενώ τα 88 κατοικήσιμα . Σήμερα πρόκειται να έρθει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και άλλοι πενήντα μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών». 

Από τα πιο πάνω φαίνεται πως ο κ. Αγοραστός συντάσσεται με την άποψη του κ. Λέκκα ο οποίος δήλωσε στο MEGA...«Δεν πρόκειται για μετασεισμό, υποστήριξε ο κ. Λέκκας και εξήγησε πως είναι ένας σεισμός που προήλθε από μια διαφορετική ρηξιγενή ζώνη, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ζώνης που ενεργοποιήθηκε. Είναι ένα νέο ρήγμα που έδωσε το σεισμό και το οποίο δεν είναι χαρτογραφημένο.

Όπως είπε, ο μεγάλος μετασεισμός δεν έχει γίνει ακόμα. Η περιοχή θα χαρτογραφηθεί ώστε να εντοπιστεί και να μελετηθεί το ρήγμα.

«Έχουμε μια ανακατανομή δυνάμεων στο εσωτερικό της γης», είπε ο κ. Λέκκας.

Ακόμα δήλωσε καθησυχαστικά πως η σεισμική δραστηριότητα μετατίθεται προς τα βορειοδυτικά, σε περιοχή ορεινή χωρίς μεγάλους οικισμούς.

Σύστησε στους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν να μείνουν έξω από τα σπίτια τους το βράδυ και δήλωσε πως η εκτίμηση για τον σεισμό θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.