Άκης Τσελέντης: Όλα για το ένα λεπτό δημοσιότητας ή για να έχουμε κάτι να πούμε…Αιδώς Αργείοι


Γραφει ο Άκης Τσελέντης στην σελίδα του στο Facebook...

Ας σεβαστούμε τον κόσμο στις σκηνές και ας εξαντλήσουμε τα επιστημονικά σεισμολογικά μας απωθημένα αλλού και όχι παίζοντας με την αγωνία του κόσμου με αόριστες προβλέψεις που αναφέρονται ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Διαβάζω δήλωση κάποιου «σεισμολόγου»: «‘Οι σεισμοί στη Θεσσαλία, ΠΙΘΑΝΟ να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΗΝΩΝ Η ΕΤΩΝ!!! με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.’ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ.»

Κοιτάξτε τον χάρτη με την σεισμικότητα της χώρας. Είναι σα να μας λέει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βρέξει ή ότι αύριο το πρωϊ θα ξημερώσει. Είναι λογικό μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνουν σεισμοί όπως άλλωστε γίνονταν και γίνονται καθημερινά. 



Δεν ξέρω που αποσκοπούσε αυτή η δήλωση.

Ο κύριος αυτός αλλοίωνε στις δηλώσεις του τα μεγέθη δηλώνοντας ότι τα μεγέθη του Γεωδυναμικού- από το οποίο πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε - ΄ήταν λάθος συγκρίνοντας τα δικά μας μεγέθη με αυτά από ξένο Ινστιτούτο ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ , προσπαθώντας με κάθε τρόπο να πλήξει το κύρος και του Ινστιτούτου εμένα προσωπικά αλλά και των δεκάδων καταξιωμένων επιστημόνων που εργάζονται εκεί.

 Το συγκεκριμένο άτομο έλεγε ότι δεν είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών και ήταν πορωμένος πολέμιος του ΒΑΝ και του καθηγητή Βαρώτσου....πώς άλλαξαν τα πράγματα τωρα? 

Όλα για το ένα λεπτό δημοσιότητας ή για να έχουμε κάτι να πούμε…Αιδώς Αργείοι

Σχόλια