25η Μαρτίου συζήτηση στο Γερμανικό κοινοβούλιο...αιτημάτων Πράσινων & Αριστεράς για πολεμικές επανορθώσεις & αποζημιώσεις της Ελλάδας!!

Ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση την Πέμπτη 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο με αντικείμενο αιτήματα των Πρασίνων και της Αριστεράς. Οι μεν Πράσινοι τάσσονται υπέρ της εντατικοποίησης του διαλόγου με την Ελλάδα για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων, η δε Αριστερά ζητά την αναγνώριση από τη Γερμανία των ελληνικών διεκδικήσεων για πολεμικές αποζημιώσεις. Μετά την ωριαία συζήτηση θα ακολουθήσει ψηφοφορία. 

Με την αφορμή αυτή διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Οι Πράσινοι θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα»: «Στη διένεξη για πολεμικές επανορθώσεις το κόμμα των Πρασίνων θεωρεί ότι η Γερμανία θα πρέπει να προσεγγίσει την Ελλάδα. H K.O. τάσσεται υπέρ μιας "χειρονομίας καλής θελήσεως" και συγκεκριμένων προτάσεων για την αποκλιμάκωση της διένεξης. Οι Πράσινοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίες "κοινές απαντήσεις σε ανοιχτά ερωτήματα".

Να αποδεχθεί το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν έπαψε να διεκδικεί επανορθώσεις

Αίθουσα της ολομέλειας της γερμανικής βουλής

Συζήτηση στη βουλή για τις πολεμικές επανορθώσεις

Η εφημερίδα του Μονάχου παραθέτει ρεπορτάζ αναφορικά με το ψήφισμα της Κ.Ο. του κόμματος υπέρ μιας διαμεσολάβησης μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας. Αφορμή του ψηφίσματος η συμπλήρωση 80 χρόνων στις 6 Απριλίου από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα το 1941. Σε δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της βουλής και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ τονίζει: "Έχουμε συνείδηση της γερμανικής ενοχής και της ιστορικής μας ευθύνης. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος για την ευρωπαϊκή συνοχή ένας επί ίσοις όροις διάλογος μεταξύ εταίρων".

Σε σχόλιο με αφορμή τη πρωτοβουλία των Πρασίνων η SZ παρατηρεί: «Η πρωτοβουλία των Πρασίνων προϋποθέτει ότι η Γερμανία θα αποδεχθεί πως ουδέποτε η Ελλάδα παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων ή την επιστροφή του κατοχικού δανείου. Ούτως ή άλλως πορίσματα της γερμανικής βουλής θέτουν εν αμφιβόλω την πάγια θέση του Βερολίνου ότι το ζήτημα των επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά διευθετηθεί οριστικά. Η γερμανική σιωπή δηλητηριάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και δεν θα κάνει τις φωνές που ζητούν αποζημιώσεις να σωπάσουν. Η πρωτοβουλία των Πρασίνων υπέρ μιας χειρονομίας καλής θελήσεως αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με την οποία η Γερμανία θα μπορούσε να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την ευθύνη της - και έναντι της Ελλάδας».

Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Απέρριψε το ψήφισμα η γερμανική βουλή...
    Ε και;
    Το κατοχικό δάνειο και μόνο, ως διακρατική “συμφωνία” (αναγνωρισμένη ακόμη και και από τον Χίτλερ ο οποίος ξεκίνησε την αποπληρωμή του) δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας επιδικάσει την οφειλή αυτή, οποιοδήποτε Διεθνή Δικαστήριο.
    Εφόσον όμως το απαιτήσουμε…
    Πότε λοιπόν θα το απαιτήσουν οι γερμανομιζαρισμένοι κυβερνώντες μας; Δικαστικώς εννοείται, γιατί με τα λόγια...

    Το κατοχικό δάνειο είναι μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας και κανένας δεν το έχει απαιτήσει. Με τους τόκους 75 χρόνων και σε σημερινά χρήματα, ο οικονομολόγος κύριος Τζανής Γκούσκος το υπολόγισε πρόπερυσι, με στοιχεία και αποδείξεις, σε ποσό μεγαλύτερο των τετρακοσίων δισεκατομμυρίων Ευρώ! Περισσότερο χρήμα και πό το δήθεν χρέος μας,
    Και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Εξάλλου η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από την οποία η Γερμανία πήρε κατοχικό "δάνειο".
    Όχι ότι δε δικαιούμαστε αποζημιώσεις και επανορθώσεις αλλά αυτές θα αργήσουν, ενώ μια οφειλή που προέρχεται από διακρατική συμφωνία είναι άμεσα απαιτητή.

    Αυτό για τις μίζες που παίρνει το πολιτικό μας σύστημα από τους Γερμανούς, δεν το λέω εγώ ο ...κακός.
    Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύση, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
    Με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.
    Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;

    Η Siemens δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα (Siemens Hellas) και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα.
    Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που …φημολογείται ότι επιστρέφουν αυτό το 25% που λαμβάνουν, καταθέτοντας το δε διεθνής τραπεζικούς λογαριασμούς των εισαγωγέων, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδοότες των πολιτικών κομμάτων. Καλά, δεν ...κατηγορώ κανέναν για την "αγάπη" του στα κόμματα, απλώς το αναφέρω.

    Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί τα εμπορεύματα της στον Έλληνα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτό το 25% το παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή.

    Άρα αυτές τις μίζες (εάν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.


    Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα ...αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter;
    16 χρόνια πέρασαν.
    Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Siemens πήγε τον Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens.
    Μόλις όμως αυτός πήγε να μπλέξει τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για τις μίζες στην Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.
    Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δε θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν;
    Εάν αυτός έλεγε ψέμματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ενημέρωση: Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό ως έξοδα της επιχείρησης.
    Μετά από ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή (πριν μερικά χρόνια). Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως για τα μάτια του κόσμου. Η Γερμανική εφορία (για …εξισορρόπηση) έδωσε το δικαίωμα στον κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα». Και αυτό έχει ίσως κάποια λογική, θα μπορούσε όμως να έχει έγγραφες αποδείξεις, ή οτιδήποτε.
    Και επίσης, δεν μπορεί αυτό να το κάνουν ...στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνεται σε χώρα της ΕΕ...

    Και έτσι όλα καλά και όλα ωραία...
    Και το γεγονός ότι, αν αυτό γίνεται, τότε το 25% είναι μίζα ούτε που ενδιαφέρει κανέναν.
    Ενδιαφέρει όμως εμένα, ενδιαφέρει τους Έλληνες. Δεν επιτρέπεται ο Έλληνας εισαγωγέας να «αγοράζει» σε άλλη τιμή από ότι ο Γάλλος ή ο Άγγλος εισαγωγέας.
    Δεν μπορεί το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς να είναι πιο ακριβό από το καλάθι των νοικοκυρών άλλων χωρών.
    Ειδικά αυτή την εποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφού αναφέρθηκα σε ...δήθεν "χρέος", θα πω ότι με τους προδότες ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά ...ανακεφαλαιοποιήσαμε με 230 δις τις τράπεζες.
    ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 - 15 δις
    ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 - 25 δις
    ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 - 30 δις
    ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 20,11 - 30 δις
    ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 60 δις
    ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 - 30 δις
    ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 40 δις

    Πιστεύει όμως κανείς, ότι οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, χρειάστηκαν πράγματι σε 28 μήνες, όσο χρήμα είναι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας;
    Χρειάστηκαν περισσότερο χρήμα από ότι οι συνολικές καταθέσεις μας, για ...ανακεφαλαιοποίηση;


    Ο Βαρουφάκης είπε πέρυσι προεκλογικά, ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
    Μόνο που το είπε τώρα, για προεκλογικό όφελος και δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας...
    Το ίδιο έγραψε πρόσφατα και ο Ομπάμα, το ίδιο είχε πει και ο Νταλέμα.


    Αλλά όμως, δε χρειάζονταν να μας τα πουν αυτοί. Όλοι καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό είναι ένα κόλπο.
    Ότι πρόκειται για δήθεν χρέος και ότι αυτό άνετα διαγράφεται από τα Διεθνή Δικαστήρια, όπως έγινε στην Ισλανδία;
    Αυτό το χρέος αυτό μας το φόρτωσε το προδοτικό πολιτικό μας σύστημα, επειδή, όπως έγραψα, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τους φανερώσουν οι Γερμανοί με ...τη γίδα στην πλάτη.
    Εννοώ για τις μίζες που παίρνουν.

    230 δισεκατομμύρια Ευρώ και αυτά προστέθηκαν στο "χρέος" μας, το 65% του χρέους μας προέκυψε λοιπόν από τα χρήματα που πήγαν στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα.



    Θα σας εξηγήσω και κάτι για τη χρηματοδότηση των τραπεζών σε όλα τα κυρίαρχα κράτη.
    Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η κεντρική τράπεζα της χώρας, αν η χώρα έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Αυτό γίνεται (στην ελεύθερη αγορά, στην ελεύθερη οικονομία) από τότε που δημιουργήθηκαν το χρήμα αλλά και οι τράπεζες, επειδή ακριβώς η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
    Εμείς όμως έχουμε Ευρώ και άρα τη χρηματοδότηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ. Άσχετα τι υπέγραψαν οι πολιτικοί μας. Άσχετα τι δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας… Και αν την «απαιτούμενη» χρηματοδότηση (ανακεφαλαιοποίηση και χρηματικές εγγυήσεις) την έκανε η Εθνική τράπεζα (που δεν είναι Εθνική, δεν είναι του έθνους όπως λέει το όνομά της αλλά είναι των Rothschild) τον υποτιθέμενο έλεγχο ποιος τον έκανε, δεν έπρεπε να τον κάνει η ΕΚΤ;
    Και αν τα βρήκε όλα καλά, ξαναγράφω γιατί να μην αναλάβει η ίδια η ΕΚΤ τη χρηματοδότηση αυτή (με λεφτά αέρα, το …Ευρώ).
    Μιας και τώρα τελευταία τις ισπανικές τράπεζες τις ανακεφαλαιοποιεί η ΕΚΤ.
    Κανείς, ούτε πολιτικός μας ούτε δημοσιογράφος το γνωρίζει αυτό…

    Και αν δε δίναμε τα 230 δις και φαλίριζαν οι τράπεζες δε θα έχανε κανείς τις καταθέσεις του, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών, αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό. Και μιλάμε για 230 δις σε 28 μήνες, περισσότερα από συνολικές τις καταθέσεις μας, περισσότερα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, δεν είναι κάτι λάθος; Δεν βρωμάει κάτι;


    Εκτός αυτού το χρήμα σήμερα (Ευρώ) δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε κάποτε, αλλά δημιουργείται κατά το δοκούν. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε χωρίς κανένα κόστος να σβήσει το χρέος που προέκυψε από χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών τραπεζών (που διαχειρίζονται Ευρώ). Αφού κανονικά μόνη της θα έπρεπε να είχε αναλάβει τις χρηματοδοτήσεις...


    Όταν μας κυβερνήσουν Έλληνες (και όχι ελληνόφωνες), κατηγορηθούν όλοι αυτοί για εσχάτη προδοσία (η οποία ποτέ και από κανέναν δεν …παραγράφεται – ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών) και γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας "εταίρος" μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο επίσημος λογιστικός έλεγχος του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι που επίσης δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος είναι ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο "κόλπο". Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια (αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερα από ότι το δικό μας "χρέος") για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" των τραπεζών της, αλλά αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν αυτά τα χρήματα, παρόλο που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της. Στο δημοψήφισμα που κάλεσε, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ταΐσει τις τράπεζες εις βάρος του λαού, αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών και οι περισσότεροι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα, δικαιώθηκε η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
    Επίσης δεν γνωρίζετε ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της...

    Όσα έγραψα για το χρέος μας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην καμπύλη του δημοσίου χρέους μας, από τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ:
    indexmundi.com/greece/public_debt.html

    Το δημόσιο χρέος μας από το 1993 μέχρι τα τέλη 2008 ήταν στο 100 με 109% του ελληνικού ΑΕΠ. Στα τέλη του 2009 πήγε στο 127% του ΑΕΠ μας επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ψήφισε για να δώσει το 2009 ολόκληρα 28 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).
    Στη συνέχεια, όπως έγραψα (και με τα ΦΕΚ), με ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά δώσαμε 230 δις τις τράπεζες.
    Το δημόσιο χρέος μας πήγε, με τις ...ανακεφαλαιοποιήσεις, στα τέλη του 2010 στο 146% και στα τέλη του 2011 στο 180% του ΑΕΠ μας.
    Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI, όπου όλα μας τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν για αυτό το χρέος 58 δις.
    Για αυτό και το χρέος μας μειώθηκε και πήγε στο 160% του ΑΕΠ μας, ενώ την επόμενη χρονιά αυτό ανέβηκε ξανά στο 180%.
    Τώρα, λόγω της …πανδημίας πήγε στο 230% του ΑΕΠ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.