Η Ολλανδία στέλνει 200 άτομα σε οκταήμερες διακοπές στην Ελλάδα ως… πείραμα!

All-inclusive στη Ρόδο, με κόστος 399 ευρώ ανά άτομο! Ποιοι είναι οι όροι

Η Ολλανδία σχεδιάζει να στείλει περίπου 200 άτομα σε διακοπές στην Ελλάδα για οκτώ ημέρες, ως πείραμα, για να δει εάν ο τουρισμός είναι εφικτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η δοκιμή θα δει τους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν διακοπές all-inclusive στη Ρόδο, με κόστος 399 ευρώ (342£) ανά άτομο, αναφέρει το BBC.

Εκείνοι που επιλέχθηκαν για το πείραμα, το οποίο είχε μέχρι τώρα 25.000 αιτήσεις, αναμένεται να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν στην Ολλανδία.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, που φιλοξενείται από την εταιρεία διακοπών Sunweb, δεν θα επιτρέπεται στους επιλεγμένους 187 παραθεριστές να φύγουν από το θέρετρο.

Σύμφωνα με το RTL Nieuws, θα μείνουν στο Mitsis Grand Hotel στη Ρόδο όπου θα είναι οι μόνοι επισκέπτες.

Το πείραμα για τις διακοπές έχει αφήσει πολλούς να αναρωτιούνται αν το να δοθεί στους ανθρώπους η ευκαιρία να ξεφύγουν από το lockdown είναι «υπεύθυνο ή απερίσκεπτο» καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη και την Ολλανδία. Άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συγκρίνει το ελληνικό θέρετρο με μια «πολυτελή φυλακή».

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο… διακοπο-πείραμα πρέπει να είναι ηλικίας 18-70 ετών και θα κάνουν τεστ, πριν και μετά το ταξίδι τους. Εάν κάποιος διαγνωστεί με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να μπει καραντίνα σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο Covid, αλλά το κόστος του θα καλυφθεί από την εταιρεία ταξιδιών.

Στους συμμετέχοντες στο πείραμα, το οποίο έχει πάρει το «πράσινο φως» από τις αρχές δημόσιας υγείας στην Ολλανδία, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπως τρεις πισίνες και δύο εστιατόρια, αλλά δεν θα μπορούν να κατευθυνθούν προς την παραλία ή να φύγουν από το θέρετρο.

Η Ολλανδία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πειραμάτων για να κατανοήσει ποιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να επαναρχίσουν με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης μιας διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν 500 άτομα και ένα χορευτικό πάρτι με 1.300 καλεσμένους.

Σχόλια