'Ακης Τσελέντης :Να μας εμπιστεύεστε & να κλείνετε τα αυτιά στις Κασσάνδρες του χώρου, που για το 1 λεπτό δημοσιότητας παίζουν με την αγωνία σας.

Έγραψε  πριν λίγο στη σελίδα του στο Facebook  ο καθηγητής & Δντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης

 

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι ο επίσημος φορέας  που έχει επιλέξει το ελληνικό κράτος για να εκδίδει της επίσημες ανακοίνωσης των σεισμών του.

Κακώς κάποιοι υπεύθυνοι δεν τηρούν το πρωτόκολλο και να ανακοινώνουν το αυτονόητο - την επίσημη ανακοίνωση του εθνικού σεισμολογικού δικτύου.  

Οι γεωλόγοι δεν προσδιορίζουν επίκεντρα σεισμών όπως έψαχναν για μια εβδομάδα στην Ελασσόνα και μας είχαν προβληματίσει με την δήθεν υπάρξει νέο ρήγματος και νέου σεισμού και ο Ελληνικός λαός να μη ξέρει ποιον να πιστέψει. Όλα για 1 λεπτό δημοσιότητας.

Έπρεπε να βγούμε εμείς μπροστά και με τις ανακοινώσεις μας να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για να ηρεμήσει ο κόσμος.

Χτες βγηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (που να το γνωρίζει ο άνθρωπος ότι του είπαν είπε) και έβγαλε την ανακοίνωση 3 γεωλόγων και 1 (ευτυχώς καταξιωμένου σεισμολόγου) και την έλεγε επιτροπή σεισμολόγων! Στην ουσία τι είπαν επανέλαβαν τα όσα είχαμε πει σαν Γεωδυναμικό τις πρώτες ημέρες μετά το σεισμό.

Για να λέμε και τα καλά όμως, φάνηκε η τεράστια συμβολή του ΟΑΣΠ που υπό την καθοδήγηση του προέδρου του Καθηγ. Ε. Λέκκα έχει πιάσει όλα τα σχολεία της χώρας ένα προς ένα και κάνει μαθήματα συμπεριφοράς μαθητών κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

Το αποτέλεσμα φάνηκε με το γεγονός ότι σώθηκαν τόσα πολλά παιδιά στο δημοτικό σχολείο κατά το πρόσφατο σεισμό στην Ελασσόνα.

Επιπλέον ένας συνταξιούχος πρώην υπάλληλος του Γεωδυναμικού με πτυχίο φυσιογνώστη σε κάθε σεισμό αμφισβητεί τα μεγέθη του ινστιτούτου (χρησιμοποιώντας τεχνηέντως άλλες κλίμακες και ανακοινώσεις ξένων σεισμολογικών κέντρων) από το οποίο έτρωγε ψωμί 20 χρόνια. 

Έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει και την τεράστια προσπάθεια που κάνει το ινστιτούτο στον τομέα της πρόγνωσης όπως για παράδειγμα της εφαρμογής της διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνικής του ραδονίου σαν πρόδρομο φαινόμενο. Άλλωστε είναι γνωστός πολέμιος του Καθηγητή Βαρώτσου χρόνια τώρα επιδεικνύοντας μια άθλια αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Και όλα αυτά για να μας ρίξει λάσπη επειδή κρίθηκε ακατάλληλος από πολυμελή επιστημονική επιτροπή να γίνει ομότιμος ερευνητής του Ινστιτούτου. Όταν η εμπάθεια υπερκαλύπτει την επιστημονική λογική και το ήθος πως να πάμε μπροστά....

Είμαι τυχερός γιατί διοικώ ένα ινστιτούτο που αποτελείται από επιστήμονες διεθνούς επιπέδου και όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά ριχνόμαστε κάθε μέρα στη μάχη ενάντια στον Εγκέλαδο. 

Να μας εμπιστεύεστε και να κλείνετε τα αυτιά σας στις εμπαθείς Κασσάνδρες του χώρου που για το ένα λεπτό δημοσιότητας παίζουν με την αγωνία σας."

 

Διαβάστε και το Επίσημη επιβεβαίωση-"επιβράβευση" για την εκτίμηση του Άκη Τσελέντη της 5ης Μαρτίου 2021

Σχόλια