Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης σε SZ: "Για επιτυχία των συνομιλιών ο Ερντογάν θα πρέπει να αφοπλιστεί ρητορικά" !!

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ασκήσει πιέσεις για την ταχεία εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid σε όλη την ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής των
αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία ξεκινά την Πέμπτη. Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ των κρατών-μελών πιο εύκολα, για παράδειγμα χωρίς την υποχρέωση καραντίνας». Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung.

«Η χώρα εξαρτάται ιδιαίτερα από τον καλοκαιρινό τουρισμό. "Ελπίζουμε ότι η ταξιδιωτική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία." Το καλοκαίρι του 2020, οι κρατήσεις στην Ελλάδα, της οποίας το ΑΕΠ εξαρτάται περισσότερο από το ένα πέμπτο από τον τουρισμό, έπεσε κατακόρυφα. "Στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον το 50% του επιπέδου του 2019 φέτος", δήλωσε ο Πρωθυπουργός».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί η κυβέρνησή του τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία για την αναμόρφωση της οικονομίας. Η κυβέρνησή του εξελέγη με την υπόσχεση
μιας "ριζικής αλλαγής" - η ψηφιοποίηση της χώρας θα προωθηθεί, θα προωθηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και ο ενεργειακός εφοδιασμός θα απαλλαγεί από τον λιγνίτη έως το 2028».

Τέλος όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Süddeutsche Zeitung ότι


Ο Μητσοτάκης είπε στο SZ ότι είχε τείνει «χέρι φιλίας» στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένες οι συνομιλίες, θα πρέπει να «αφοπλιστεί ρητορικά». 

Όσο για τις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα είχε ασκήσει βία στα σύνορά της εναντίον προσφύγων και μεταναστών απάντησε ότι: "προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε στους πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται ως μέσο πολιτικής πίεσης"».

Υ.Γ

Όποιος κατάλαβε...κατάλαβε...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.