Ομολογία K. Μπακογιάννη: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν έχουμε υποδομές» (video)

«Όταν βρισκόμαστε σε στιγμές κρίσης, δημιουργείται μια εικόνα ανευθυνο-υπεύθυνων»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για τα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη των Αθηνών η κακοκαιρία «Μήδεια», προέβη σε μια ομολογία που δημιούργησε αρκετές απορίες.

Είπε λοιπόν ότι «η Αθήνα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα. Εμείς ζητήσαμε βοήθεια, ήρθαν εκχιονιστικά μηχανήματα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και από το δήμο Λαμιέων».

Δηλαδή η πρωτεύουσα της χώρας, το κέντρο σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων, δεν έχει υποδομές να αντιμετωπίσει ακραία φαινόμενα, την ώρα που αυτά αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς την τελευταία δεκαετία λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Απλά απαράδεκτο και βαραίνει όλους τους Δημάρχους που πέρασαν από την Αθήνα και δεν φρόντισε κανείς να τη θωρακίσει.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 37 μηχανήματα στο δήμο της Αθήνας. Έχουμε κάποια προβλήματα στις περιοχές που είναι πιο ψηλά, στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, τα οποία αντιμετωπίζουμε. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους. Όλοι οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων είναι στους δρόμους… Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση στο δήμο Αθηναίων. Θα περάσουν τα εκχιονιστικά και από τα Άνω Πατήσια».

«Όταν βρισκόμαστε σε στιγμές κρίσης, δημιουργείται μια εικόνα ανευθυνο-υπεύθυνων»

Σε ότι αφορά το… μπαλάκι των ευθυνών για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα ζήτημα με ηλεκτροδότηση στο δήμο Αθηναίων. Τις τελευταίες 48 ώρες ομολογώ ότι ασχολούμαι 100% με τον εκχιονισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ενδεχομένως πολλές φορές να έχετε ακούσει πολλούς από εμάς ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες. Αυτό το συζητάμε τουλάχιστον από το 2010. Δυστυχώς δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Έτσι όταν βρισκόμαστε σε στιγμές κρίσης, δημιουργείται μια εικόνα ανευθυνο-υπεύθυνων. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι κάτι που όλοι μπορούμε να καλωσορίσουμε».
Για να καταλήξει: «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την περιφέρεια Αττικής, την αστυνομία, την πυροσβεστική, όλους τους αρμόδιους φορείς. Προφανώς όλοι μας, συνολικά, ως πολιτικό σύστημα και ως αυτοδιοίκηση πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα, και τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Τουλάχιστον στην πόλη των Αθηνών δεν υπήρχε ασυνεννοησία».
 

Σχόλια