Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Άλλος ένας βλαμμένος...ηγέτης εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία : H τουρκία μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο στην Κίνα αν είναι απαραίτητο

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) Μουσταφά Ντεστίτσι είπε ότι, η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο στην Κίνα εάν είναι απαραίτητο όταν σχολιάζοντας τη δίωξη του Πεκίνου εναντίον των Ουιγούρων. 

"Είμαστε πολύ καθαροί σε αυτό το ζήτημα, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στο κοινό. Οι άνθρωποι ρωτούν εάν θα διεξαχθεί πόλεμος στην Κίνα. Μπορεί να γίνει εάν είναι απαραίτητο!" δήλωσε σήμερα ο Ντεστίτσι  "Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που φοβόμαστε", είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν από τη διεξαγωγή πολέμου. "Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε έναν διάλογο", σημείωσε ο Ντεστίτσι

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό ηγέτη, μια ομάδα Ουιγούρων τον επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα και του είπε για τη φρίκη που αντιμετωπίζουν οι Ουιγούροι στα στρατόπεδα. Η σιωπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του συμμαχικού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πεκίνου επικρίνεται από την αντιπολίτευση και τους Ουιγούρους στη χώρα. 

Πιο πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του AKP Ömer Çelik δήλωσε στις 23 Φεβρουαρίου ότι η Τουρκία υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας και "έχει δίκιο να καταπολεμά την τρομοκρατία". "Ωστόσο, παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις αρνητικές πρακτικές εναντίον των Ουιγούρων", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.