Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

H Google Maps μας πληροφορεί πόσα κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν στην περιοχή μας!

Εμφανίζονται οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους

Η Google παρουσίασε μια νέα προσθήκη στο Google Maps, μέσω της οποίας δίνει πληροφορίες για την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής!

Ο τεχνολογικός κολοσσός ενημερώνει, πλέον, τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής για τα περιστατικά μόλυνσης στην περιοχή τους, στη χώρα τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στην εφαρμογή εμφανίζονται οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Για να δείτε τη νέα προσθήκη, ανοίγετε το Google Maps, πατάτε το εικονίδιο με τα τρία layers (μενού) δίπλα στην αναζήτηση και επιλέγετε το «πληροφορίες σχετικά με τη νόσο COVID-19 (COVID-19 Info)». Στο πλαίσιο δεδομένων, μάλιστα, υπάρχει και ένδειξη για το ρυθμό αύξησης ή μείωσης.

Τρεις οι πηγές δεδομένων

Η Google αντλεί τα δεδομένα από τρεις πηγές: το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από τους «New York Times» και τη Wikipedia. Και οι τρεις πηγές παίρνουν τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και από άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.