«Φάμπρικα» με πλαστά πιστοποιητικά για αρνητικά τεστ Covid-19 έχουν στήσει στη Βουλγαρία!

Τέσσερις Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν από το τελωνείο του Προμαχώνα, με διαφορετικά αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Covid-19, κάτι που εντόπισαν οι ελληνικές Αρχές και, φυσικά, τους συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα κατέγραψαν δύο διαφορετικές περιπτώσεις απόπειρας εισόδου στη χώρα. Στη μεν πρώτη, δύο νεαροί Βούλγαροι, 26 και 25 χρόνων, με Ι.Χ. προσπάθησαν περίπου στις 09.20 να εισέλθουν στην Ελλάδα με πλαστά μοριακά τεστ αρνητικά στον Covid-19. Στη δεύτερη περίπτωση, περίπου στις 09.30 ένας άντρας 46 χρόνων και μια γυναίκα 44 χρόνων, βουλγαρικής επίσης καταγωγής, επιχείρησαν το ίδιο, χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, με τους Βουλγάρους να θέλουν να μπουν στη χώρα μας χωρίς να έχουν κάνει τεστ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν από άλλους «γείτονες» που έκαναν το τεστ, τα πλαστά χαρτιά με αρνητικά αποτελέσματα Covid 19 πωλούνται στη Βουλγαρία από ιατρικά γραφεία.

Αρνητικό τεστ αντί 40 ευρώ

«Δίνεις 40 ευρώ και παίρνεις αρνητικό τεστ κορωνοϊού», λένε οι Βούλγαροι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, στέλνοντας το μήνυμα προς τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες είναι πλέον ενισχυμένες με ασυρμάτους επικοινωνίας και γίνεται καλύτερος έλεγχος στα σύνορα.

Σχόλια