Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ολλανδοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τη διαρροή έκθεσης για την επιρροή Ερντογάν στην Ολλανδία !!

Οι Ολλανδοί βουλευτές ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια διαρροή από την ολλανδική αντιτρομοκρατική μονάδα NCTV, στην

οποία αξιωματούχοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την επιρροή που έχει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τούρκους που ζουν στην Ολλανδία. 


Η έκθεση με τίτλο «Η ανάπτυξη του σαλαφισμού μεταξύ των Τούρκων - η επιρροή στις Κάτω Χώρες», ήταν ελλιπής και δεν είχε υπογραφεί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας και υπουργεία, δήλωσε το NCTV για τις αντιδράσεις στη διαρροή. 

Ο σαλαφισμός είναι ένα υπερσυντηρητικό κίνημα στο σουνιτικό Ισλάμ, ένα μικρό ποσοστό των οπαδών του  γνωστό ως τζιχάντι Σαλαφιστές  πιστεύουν στη βία. Παρόλο που δεν είναι ολοκληρωμένο το αντίγραφο που διέρρευσε, κατέληξε στα χέρια του μηνιαίου περιοδικού ειδήσεων HP/De Tijd, το οποίο αναφέρει ότι το NCTV θεωρεί πως ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ακολουθεί μια σκόπιμη στρατηγική ισλαμισμού και δίνει χώρο σε σαλαφιστές, μερικές φορές τζιχαντιστικές οργανώσεις, οι οποίες επηρεάζουν ολλανδικές τουρκικές οργανώσεις ». Επιπλέον, η άνοδος του σαλαφισμού μεταξύ των Τούρκων στην Ολλανδία έχει επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια, σύμφωνα με το περιοδικό...

Τα «αντιδυτικά, θρησκευτικά μηνύματα και δραστηριότητες» του Ερντογάν μπορούν, σύμφωνα με το έγγραφο, «να σπείρουν το μίσος μεταξύ ορισμένων ομάδων στην Ολλανδία» και «να διασφαλίσουν ότι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην ολλανδική κοινωνία και τη δημοκρατία». Βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ζήτησαν από την κυβέρνηση περισσότερη σαφήνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.