Η ΥΠΕΞ του Περού παραιτήθηκε επειδή εμβολιάστηκε για κορονοϊό, ενώ δεν ήταν στις ομάδες προτεραιότητας...

Η περουβιανή υπουργός Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Αστέτε ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι υπέβαλε την παραίτησή της, αναγνωρίζοντας ότι διέπραξε το «βαρύ σφάλμα» να εμβολιαστεί για τον νέο κορονοϊό τον Ιανουάριο, πριν από τις ομάδες που έπρεπε να ανοσοποιηθούν κατά προτεραιότητα.

«Υπέβαλα στον κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιστολή της παραίτησής μου από το αξίωμα της υπουργού Εξωτερικών», ανέφερε η κυρία Αστέτε μέσω Twitter. Είναι η δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης του μεταβατικού προέδρου Φραντσίσκο Σαγάστι που ανακοινώνει την παραίτησή της στο πλαίσιο του σκανδάλου.

Προχθές Σάββατο, ο κ. Σαγάστι ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της υπουργού Υγείας, της Πιλάρ Μασέτι, μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα εμβολιάστηκε προτού να είναι διαθέσιμο εμβόλιο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ομάδες προτεραιότητας.

Η Πιλάρ Μασέτι — η οποία ήταν επίσης υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του κ. Βισκάρα — παραιτήθηκε μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης την Τρίτη.

Ο Μαρτίν Βισκάρα διαβεβαίωσε ότι δεν παρέκαμψε τη σειρά προτεραιότητας, αλλά συμμετείχε σε κλινική δοκιμή, εξήγηση που αμφισβητείται από περουβιανά ΜΜΕ.

Η υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή της χθες βράδυ», δήλωσε ο πρόεδρος σε περουβιανό ραδιοφωνικό σταθμό. Θα τη διαδεχθεί στο αξίωμα ο Όσκαρ Ουγάρτε, γιατρός που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας πριν από μια δεκαετία, διευκρίνισε.

Σχόλια