Τι άλλο θα ακούσουμε...Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Αν ψάχνετε για την ειρήνη, τότε μην με προκαλείτε. Μάθετε τα όρια σας»

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί το Κυπριακό είναι η εγκαθίδρυση δύο κρατών και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Ελλάδα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών. Μάλιστα, επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του και «να μην τον προκαλεί»!

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, παρά την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να «γνωρίζει τα όριά του» και να «μην προκαλεί».

«Παρόλο που συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα τον Μάρτιο, (ο Έλληνας πρωθυπουργός) ο Μητσοτάκης μας στόχευσε για άλλη μια φορά. Οι διερευνητικές ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη και τώρα ο Μητσοτάκης είναι ξανά προκλητικός (σ.σ. για την επίσκεψη στην Κύπρο και τις δηλώσεις εκεί). Κάθεστε στο τραπέζι και μετά σηκώνεστε και φεύγετε από αυτό. Αν ψάχνετε για την ειρήνη, τότε μην με προκαλείτε. Μάθετε τα όριά σας. Τώρα, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας;», είπε και συνέχισε αναφερόμενος και στην ΕΕ και πιθανόν στη Γαλλία: «Ξέρω ότι εμπιστεύεται (σ.σ. ο Μητσοτάκης) ορισμένα μέρη. Όμως εκείνοι που εμπιστεύεται έχουν ήδη αποτύχει. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, δεν θα στηριχθεί σε κανέναν. Θα υπερασπίζεται τον εαυτό της, θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων».

«Είναι προφανές αυτό που κάνετε στα νησιά» συνέχισε το παραλήρημα ο Ερντογάν, προφανώς αναφερόμενος στο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

Για την Κύπρο πρόσθεσε: «Όταν κοιτάζουμε τις δηλώσεις της ελληνικής και της ελληνoκυπριακής πλευράς, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση τους και αγνοούν τους Τουρκοκύπριους.Τώρα, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από τη λύση των δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι. Δεν υπάρχει ομοσπονδία,

Σχόλια

  1. ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΗ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.