Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Οι τούρκοι βομβαρδίζουν αλύπητα τους Ασσύριους Χριστιανούς !

Μια νέα έκθεση που εκδόθηκε από το Ασσυρικό Ινστιτούτο Πολιτικής δείχνει το δράμα των Ασσυρίων Χριστιανών στο Ιράκ.

Καθώς η Τουρκία επιδιώκει να καταπολεμήσει το ΡΚΚ, διατάζει τακτικά αεροπορικές επιδρομές και στρατιωτικές επεμβάσεις στα σύνορα του Ιράκ. Είναι εδώ που οι Ασσύριοι υφίστανται σοβαρές επιθέσεις.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν 52 αεροπορικές επιθέσεις από την Τουρκία σε κατοικημένη περιοχή στην Ασσυρία, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος. Η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δέχτηκε διεθνή κριτική για το γεγονός ότι δεν έλαβε προφυλάξεις για να αποφύγει τους θανάτους πολιτών. Αλλά βέβαια έμειναν μόνο στην κριτική και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο έναντι της Τουρκίας, προκειμένου να προστατευτούν οι Ασσύριοι Χριστιανοί.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν να εξαναγκάζουν τους Ασσύριους να εγκαταλείπουν τη γη τους. Ως κυρίως γεωργικοί εργάτες, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ καθιστούν τη γη ακατοίκητη για τους Ασσύριους Χριστιανούς, μειώνοντας περαιτέρω τον αριθμό των χριστιανών που απομένουν στο Ιράκ. Για παράδειγμα το χωριό Ασσύριων του Χαλίκ, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε από 70 νοικοκυριά σε έξι τα τελευταία χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.