Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Τα Ελληνικά & Κυπριακά όνειρα για αντιτουρκική συμμαχία θα γίνουν εφιάλτης...δήλωσε ο μπουνταλάς Ομέρ Τσελίκ

Τα όνειρα της Ελλάδας και της Κύπρου για μια αντιτουρκική συμμαχία θα μετατραπούν σε εφιάλτη, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ . 

Ο Ομέρ Τσελίκ έκανε κριτική στον αποκλεισμό της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) από μια νέα διεθνή πρωτοβουλία για συζήτηση μεσογειακών θεμάτων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Η πρώτη συνάντηση του Φόρουμ Φιλίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου, και παρακολούθησαν Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Γαλλία συμμετείχε με καθεστώς παρατηρητή. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το «φόρουμ φιλίας» στοχεύει στη «βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, της υγειονομικής περίθαλψης, της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος για την περιοχή από την Ανατολική Μεσόγειο έως τον Περσικό Κόλπο», ανέφερε η Deutsche Welle Turkish. 

Ωστόσο, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν την πρωτοβουλία για να ενώσουν χώρες εναντίον της Τουρκίας, επιδιώκοντας τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή. «Εγγυόμαστε ότι αυτά τα όνειρα θα μετατραπούν σε εφιάλτη», ανέφερε ο Andolu. Η Τουρκία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο για την πρόσβαση σε αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει αναζωπυρώσει μια μακροχρόνια διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα. Το Φόρουμ της Φιλίας διακινδύνευε να σαμποτάρει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επίλυση του ζητήματος, δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ σύμφωνα με τον Andolu. 

«Καμία συνάντηση που αποκλείει την ΤΔΒΚ ενώ εστιάζει στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί φόρουμ φιλίας», πρόσθεσε. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Τουρκία δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, αντλώντας καταδίκη από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.