Αφού στράφηκε προς τη Ρωσία, η Τουρκία τώρα συμμαχεί με το Ιράν...

Η πρόσφατη εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας για τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οδηγεί τώρα σε συνεργασία ανταλλαγής ισχύος για το τρίο της Άγκυρας, της Μόσχας και της Τεχεράνης για την περιοχή του Καυκάσου, όπως η Συρία και η Λιβύη, ανέφερε ο αναλυτής Seth Frantzman στο άρθρο του που γράφτηκε για το Jerusalem Post το Σάββατο. 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif στην επίσκεψή του στην Άγκυρα την Παρασκευή, ο Frantzman δήλωσε ότι η επίσκεψη του Zarif ήταν μια επίδειξη της προαναφερθείσας συνεργασίας. 

Μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Zarif μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την Παρασκευή είπε ότι, τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία έχουν κοινή θέση ότι η σταθερότητα θα αποκατασταθεί στην περιοχή μόνο μέσω συνέργειας. Σύμφωνα με τον Frantzman, το κέντρο συντονισμού της Άγκυρας και της Μόσχας που άνοιξε στο Καραμπάχ, είναι επίσης ένδειξη της στενής συνεργασίας τους στο Idlib στη Συρία, στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν. 

"Η Τουρκία αγοράζοντας το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-400, πλησιάζει πιο κοντά στη Μόσχα και την Τεχεράνη σε σημαντικές συμφωνίες", δήλωσε ο Φραντζμάν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη νέα σιδηροδρομική γραμμή «Iron Silk Road» που θα συνδέσει την Τουρκία με το Μπακού και στη συνέχεια με τη Ρωσία που θα μεταφέρει εμπορεύματα, στο άρθρο του. 

 «Οι συνομιλίες με τον Ζαρίφ και οι αναφορές για σιδηροδρομικές συνδέσεις δείχνουν ότι, ενισχύεται ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα συμμαχιών. Η Τουρκία και η Ρωσία χώρισαν τη Λιβύη, τη Συρία και τον Καύκασο. Το Ιράν και η Τουρκία θα αρχίσουν να συνεργάζονται περισσότερο σε πολλά θέματα », είπε.

Σχόλια

  1. Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΕΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.