Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έδωσε 40 εκατ. ‎€ σε τουρκική τράπεζα για πράσινη ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δήλωσε ότι παρέχει δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ (48,2 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκική εταιρεία, Is Finansal Kiralama (Is Leasing), για την ενίσχυση των επενδύσεων σε αποδοτικότητα πόρων και ανανεώσιμες πηγές στη χώρα. 

Το δάνειο παρέχεται στο πλαίσιο της Τουρκικής Διευκόλυνσης Χρηματοδότησης Βιώσιμης Ενέργειας (TurSEFF), υποστηριζόμενη από την ΕΕ και πόρους από το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας, ανέφερε η ΕΤΑΑ σε δήλωση την Παρασκευή. 

"Η ενίσχυση της πράσινης τουρκικής οικονομίας είναι ένας από τους κύριους στόχους της ΕΤΑΑ στη χώρα. Η τράπεζα έχει δεσμευτεί να παρέχει κεφάλαια και πολιτική στήριξη που θα βοηθήσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει την κρίση του ιού κορονοϊού και να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση για να" γείρει στο πράσινο "αποφασιστικά" είπε η τράπεζα. Το δάνειο θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Τουρκίας και θα συμβάλει στην ταχύτερη αύξηση της χρήσης της χρηματοδοτικής μίσθωσης, μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη χρηματοδότηση του χρέους, σημείωσε η ΕΤΑΑ. 

Η Is Leasing, θυγατρική της IsBank, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης, όσον αφορά τις απαιτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Τουρκία, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σχόλια