Δένδιας κατά «συστήματος Σημίτη» για τις διερευνητικές με την Τουρκία!

Παρέμβαση Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία αναφορικά με την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία. Ο Δένδιας επαναφέρει την γραμμή Καραμανλή – Παυλόπουλου, παραμένοντας πιστός στην κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει η Ελλάδα από το 2016, ακυρώνοντας την πολιτική Σημίτη...της Μαδρίτης και του Ελσίνκι. Ξεκαθαρίζοντας έτσι και το περιεχόμενο για τις διερευνητικές επαφές.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και προκειμένου να συζητηθεί το μοναδικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Υπό αυτό το πρίσμα, θα γίνουν οι όποιες συνομιλίες, ξεκαθάρισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Με απλά λόγια, η εθνική γραμμή για το υπουργείο εξωτερικών παραμένει αυτή που είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του. Ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία, είναι η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η περί αυτής θαλάσσια ζώνη. Τίποτε άλλο.

Η δήλωση του αυτή είναι βέβαιο ότι προκάλεσε ενόχληση.... Είναι ξεκάθαρη, ακυρώνει όλους αυτούς που μιλούσαν για επανεκκίνηση των συνομιλιών από το 2016, δηλαδή αυτούς που ήθελαν την συνέχιση της εθνικής μειοδοσίας είχε ξεκινήσει με την Μαδρίτη και το Ελσίνκι. Δηλαδή το σύστημα Σημίτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας ουδέποτε είχε παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και για αυτό είχε αντιμετωπίσει συκοφαντικά δημοσιεύματα από γερμανικά έντυπα, τα οποία τον χαρακτήρισαν περίπου πολεμοχαρή....

Σχόλια