Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για νέα μέτρα και τη λειτουργία του εμπορίου

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν από σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, καθώς η απόφαση που έχει παρθεί εδώ και ημέρες και ανακοινώθηκε επισήμως χτες, είναι να μην ανοίξει για μαθητές και εκπαιδευτικούς η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές

Με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε παρά τις αρχικές πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, από σήμερα Παρασκευή.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα

Προς το παρόν το μοναδικό επίσημο δεδομένο που υπάρχει είναι για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για όλα τα άλλα-λιανεμπόριο, παράταση περιοριστικών μέτρων, click away- οδηγός θα είναι τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτά θα αποτελέσουν όπως είναι προφανές κριτήριο για την επαναλειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων επίσης από την Δευτέρα.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν πει πως πρόθεση είναι να λειτουργήσει ξανά, με τα απαραίτητα μέτρα, καθώς ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις. Όλα όμως πιθανώς να κριθούν από την εισήγηση των ειδικών που αναμένεται σήμερα και οι αποφάσεις θ’ ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο οι αποφάσεις να μετακινηθούν λίγες ώρες και οι ανακοινώσεις να γίνουν την ύστατη ώρα δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων που κατά του ειδικούς είναι επιβαρυμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.