Σαμαράς απέναντι στους πρόθυμους...του "να τους δώσουμε κάτι, ώστε να σώσουμε τα υπόλοιπα"...

28 Ιαν. 2020

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ  και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός

Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να προβλέπει πως ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα μπορέσει να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών, όπως της Ρόδου και της Λέρου, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να οδηγηθεί η ελληνοτουρκική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει την υπογραφή του συνυποσχετικού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο πριν από λίγες ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «εθνική συνθηκολόγηση». Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα» τέτοιες θέσεις, όπως του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ.

Ας θυμηθούμε το άρθρο του του Γιώργου Παπαχρήστου στα «ΝΕΑ» που παρουσιάζει τις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη 

 

Διαβάστε τώρα απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

"Γιατί, εάν δεχόμασταν να μπούμε σε τέτοια συζήτηση, το θέμα δεν είναι «να τους δώσουμε κάτι, ώστε να σώσουμε τα υπόλοιπα»-όπως υποστηρίζεται από ορισμένους. Διότι, αφού πάρουν κάτι τώρα, θα επανέλθουν με νέες απειλές, ώστε να πάρουν και άλλα… Γι΄αυτό και έχω πει: Με «πειρατές» δεν κάνω διάλογο..."

Υ.Γ

Προφανώς και πρόκειται για απάντηση στην Ντόρα Μπακογιάννη και σε όσους υποστηρίζουν τα όσα αποκάλυψαν τα ΝΕΑ...και είναι του δόγματος να τους δώσουμε κάτι, ώστε να σώσουμε τα υπόλοιπα...


Σχόλια