Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Ιστορική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις τριτέκνων ανδρών και γυναικών

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1568/2020 απόφαση, εξισώνονται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση τρίτεκνων αντρών και γυναικών, με 20ετία συμπληρωμένη το 2010.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναγνωρίζεται και στους τρίτεκνους άνδρες δημόσιους υπαλλήλους δικαίωμα στη σύνταξη με 20 χρόνια ασφάλισης έως το 2010, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, όπως προβλέπεται και για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.
Είχε προηγηθεί η υπ’ αριθμ. 317/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους πατέρες ανηλίκου με 25ετία συμπληρωμένη το 2010, με την οποία κρίθηκε πως «η συνταξιοδοτική διάταξη, με την οποία θεσπίζεται μικρότερο όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των τρίτεκνων γυναικών εισάγει διάκριση εις βάρος των ανδρών χωρίς να υφίστανται αποχρώντες λόγοι που να τη δικαιολογούν».

Με την παραπάνω απόφαση ανοίγει ο δρόμος για πρόωρη συνταξιοδότηση χιλιάδων ανδρών δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ενώ είχαν 25ετία το 2010 και ανήλικο τέκνο, δεν μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν, σε αντίθεση με τις γυναίκες συναδέλφους τους…
Στην 25ετία προσμετρείται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας και ο χρόνος τέκνων με αναγνώριση.
Όμως μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει συμμορφωθεί με την παραπάνω απόφαση, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πρέπει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.