Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021

Ο Χαφτάρ προειδοποιεί ΟΗΕ και Τούρκους: Μείνετε μακριά, εμείς θα επιβάλουμε την τάξη!


Εξαιρετικά σημαντικές οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπου η τουρκόφιλη κυβέρνηση Σαράτζ θέλει τώρα την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τον ΟΗΕ για να αναχαιτίσει τον εθνικό στρατό της Λιβύης! Ο εθνικός στρατός της Λιβύης απάντησε άμεσα απορρίπτοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι ο στρατός είναι σε θέση να επιβάλει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα και θα το κάνει! Η απάντηση αυτή αποτελεί προαναγγελία στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της κυβέρνησης που ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς έρχεται αμέσως μετά την ευθεία απειλή του Χαφτάρ στην Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο στρατάρχης είχε προειδοποιήσει τους τούρκους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, αλλιώς θα φύγουν με φέρετρα!

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτιέρες, ισχυρίζεται πως τα κόμματα της Λιβύης απέστειλαν έτοιμα για την έλευση ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην χώρα! Με πρόσχημα την τήρηση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η κυβέρνηση του αχυρανθρώπου Σαράτζ περιμένει επίθεση από τον εθνικό στρατό της Λιβύης και θεωρεί ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να τον βοηθήσει.

O Γκουτιέρες πρότεινε την δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης που θα συμπεριλαμβάνει πολίτες αλλά και απόστρατους από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την ΕΕ και αραβικά κράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.