Ο Χαφτάρ προειδοποιεί ΟΗΕ και Τούρκους: Μείνετε μακριά, εμείς θα επιβάλουμε την τάξη!


Εξαιρετικά σημαντικές οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπου η τουρκόφιλη κυβέρνηση Σαράτζ θέλει τώρα την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τον ΟΗΕ για να αναχαιτίσει τον εθνικό στρατό της Λιβύης! Ο εθνικός στρατός της Λιβύης απάντησε άμεσα απορρίπτοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι ο στρατός είναι σε θέση να επιβάλει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα και θα το κάνει! Η απάντηση αυτή αποτελεί προαναγγελία στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της κυβέρνησης που ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς έρχεται αμέσως μετά την ευθεία απειλή του Χαφτάρ στην Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο στρατάρχης είχε προειδοποιήσει τους τούρκους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, αλλιώς θα φύγουν με φέρετρα!

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτιέρες, ισχυρίζεται πως τα κόμματα της Λιβύης απέστειλαν έτοιμα για την έλευση ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην χώρα! Με πρόσχημα την τήρηση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η κυβέρνηση του αχυρανθρώπου Σαράτζ περιμένει επίθεση από τον εθνικό στρατό της Λιβύης και θεωρεί ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να τον βοηθήσει.

O Γκουτιέρες πρότεινε την δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης που θα συμπεριλαμβάνει πολίτες αλλά και απόστρατους από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την ΕΕ και αραβικά κράτη

Σχόλια