Τι είπε ο άνθρωπος..."Να το ξαναπώ ότι όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται.."

«Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η ΕΕ είναι «πολύ μεγάλη δύναμη για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί»....

«Να το ξαναπώ ότι όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων», τόνισε.

Υ.Γ

Δηλαδή για να καταλάβουμε...

Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε περισσότερα εμβόλια από όσα έρχονται...;

 

Σχόλια