Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Επιπλέον 300.000.000 δόσεις από την Pfizer/BioNTech εξασφάλισε η Κομισιόν


H Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα την πρόταση της Κομισιόν προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παράγονται από την BioNTech και την Pfizer, με την επιλογή να αποκτήσουν άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των δόσεων από 300 σε 600 εκ.δόσεις. Οι πρόσθετες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο, η ΕΕ έχει αποκτήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με διαφορετικές τεχνολογίες και έχει εξασφαλίσει πλέον έως και 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις από τα πιο υποσχόμενα υποψήφια εμβόλια για την Ευρώπη και τη τους γείτονές της. Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι εκτός από το εμβόλιο BioNTech-Pfizer, ένα δεύτερο εμβόλιο, το οποίο παράχθηκε από τη Moderna, εγκρίθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021 και άλλα εμβόλια αναμένεται να εγκριθούν σύντομα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο αυτό το χαρτοφυλάκιο εμβολίων θα επιτρέψει στην ΕΕ όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού της, αλλά και να παρέχει εμβόλια σε γειτονικές χώρες.

Τέλος η Πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι δεν υφίσταται ξεχωριστή γερμανική παραγγελία και στην ΕΕ έχει αποφασιστεί ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο κοινών διαπραγματεύσεων παραγγελιών . Επιπλέον υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ενισχύσει τις εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων ως προς την αύξηση της παραγωγικής τους δυνατότητας. Η Πρόεδρος εξήγησε ότι νέα σημεία παραγωγής εμβολίων, ειδικά της Pfizer Βiontech, αναπτύσσονται και ως εκ τούτου η ΕΕ αφενός έδρασε σωστά για την επένδυση στη παραγωγική ικανότητα, αφετέρου, είναι πλέον δυνατόν να εκτελεστεί η παραγγελία της ΕΕ.

Euronews

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.