Τύμπανα πολέμου στη Λιβύη ; - Ο Σάρατζ για 2η φορά σε ένα μήνα στη Ρώμη και αξιωματούχοι του στην Τουρκία

Έντονες εξελίξεις και κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την αιφνιδιαστική επίσκεψη ,την περασμένη Πέμπτη, του αρχηγού της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Σάρατζ... Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη σε ένα μήνα. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι η διήμερη επίσκεψη ήταν επίσημο ταξίδι. Ο Σάρατζ αναμένεται να ταξιδέψει και στην Τουρκία, βασικό υποστηρικτής του GNA. Μια αντιπροσωπεία των ανώτερων αξιωματούχων του Σάρατζ έχει φτάσει στην Τουρκία πριν από αυτόν για διευρυμένες συνομιλίες ασφαλείας. Περιλαμβάνει τον υπουργό Άμυνας Salah al-Namroush, τον υπουργό Εσωτερικών Fathi Bashagha, τον αρχηγό του Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους Khalid al-Mishri, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Emad al-Trabulsi, και 16 ηγέτες της πολιτοφυλακής. 

Πηγές κοντά στο GNA ανέφεραν ότι η συνάντηση στοχεύει στην επίλυση διαφορών εντός του GNA και των δυνάμεών του πριν από την απόσυρσή τους από τις πρώτες γραμμές με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) στις πόλεις Sirte al-Jufra. Ανεπίσημες πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση είχε ως στόχο την προετοιμασία μιας «επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης».

Σχόλια