Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Κοινή ομάδα εργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ για τους S-400 ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου!

Φυσικά και μίλησε και για την Ανατολική Μεσόγειο: «Δείξαμε σε όλους ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς»

«Δημιουργήθηκε μια κοινή ομάδα εργασίας με τις ΗΠΑ για τους S-400, έχουν ξεκινήσει τεχνικές συνομιλίες», ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου κατά την αξιολόγησης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για το 2020.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την Τουρκία που προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση των κυρώσεων. Η πρόταση έγινε δεκτή και ξεκίνησαν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Οι ΗΠΑ ψήφισαν νωρίτερα αυτό το μήνα νομοσχέδιο με κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, τα οποία οι ΗΠΑ έχουν από καιρό επικρίνει ως ασυμβίβαστα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

Μόλις χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα. Σίγουρα συζητήθηκε το θέμα των S-400 και το ενδιαφέρον είναι τώρα να δούμε με τι όρους θα λειτουργήσει αυτή η κοινή αμερικανο-τουρκική ομάδα εργασίας.

Κατά τα άλλα, ο Τσαβούσογλου επιδόθηκε σε φθηνή προπαγάνδα: «Το 2020 προτεραιότητά μας ήταν η διπλωματία, αλλά όπου αυτή μπλοκαρίστηκε, μπήκαμε στο πεδίο και ανοίξαμε το δρόμο ξανά για διάλογο και διπλωματία».

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε: «Δείξαμε σε όλους ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς. Φίλοι και εχθροί είδαν τι μπορούμε να κάνουμε. Τον επόμενο χρόνο, είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ σε ένα πιο θετικό περιβάλλον. Περιμένουμε από την ΕΕ να είναι επίσης έτοιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.