Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Jerusalem Post : Ο ερντογάν δε μπορεί να φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς & να προσπαθεί να δημιουργήσει στενούς δεσμούς με το Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δε μπορεί να φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς και να προσπαθήσει να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ανώτερη διπλωματική πηγή του Ισραήλ. 

«Δεν πιστεύω πραγματικά ότι είναι ειλικρινής», είπε η πηγή. «Πρέπει να δούμε δράσεις.» Δημιουργία εμπιστοσύνης για τις μελλοντικές γενιές..... 

Τα σχόλια ήρθαν μετά τις δηλώσεις Ερντογάν την Παρασκευή στους δημοσιογράφους, ότι η Τουρκία «θα ήθελε να φέρει τους δεσμούς (με το Ισραήλ) σε καλύτερο σημείο». «Εάν δεν υπήρχαν προβλήματα στο ανώτατο επίπεδο (στο Ισραήλ), οι δεσμοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικοί», δήλωσε ο Ερντογάν, κατηγορώντας προφανώς τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών. 

Η Ισραηλινή πολιτική για την Παλαιστίνη είναι η κόκκινη γραμμή μας ... οι ανελέητες Ισραηλινές πράξεις είναι απαράδεκτες », είπε. 

Ο Ερντογάν «έχει ένα σύστημα» με το οποίο προσπαθεί να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ισλαμιστές εξτρεμιστές που επιτίθενται στο Ισραήλ, ανέφερε ανώτερη διπλωματική πηγή, "Δεν μπορείς να ενισχύσεις τις σχέσεις με το Ισραήλ και να είσαι το μέρος όπου οι πράκτορες της Χαμάς νιώθουν πιο άνετα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.