Μέσα στον Δεκέμβριο πετάει στις ΗΠΑ το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (Block 52 adv) για ολοκλήρωση των δοκιμών

Με δεδομένο ότι η σύμβαση αναβάθμισης των F-16 προχωράει κανονικά στην ΕΑΒ  και εντός του τεθέντος χρονοδιαγράμματος, τέλη Δεκεμβρίου φεύγει το πρώτο F-16  (Block 52 adv) για τις ΗΠΑ προκειμένου να αναβαθμιστεί σε Viper.

Εάν ρωτάτε πώς ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί πτήση στον Ατλαντικό, σας πληροφορώ ότι για τις περιπτώσεις αυτές τηρούνται αυστηροί κανόνες.

Το ελληνικό F-16, το πρωτότυπο, θα πετάξει προς τις ΗΠΑ πιθανότατα με αμερικανό πιλότο, θα πραγματοποιήσει ανεφοδιασμό στον αέρα και θα συνοδεύεται και από αμερικανικά μαχητικά.

Με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψει, όπως προβλέπεται και στη σχετική σύμβαση

Το πρωτότυπο αεροσκάφος θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, όπου εκεί συμπληρωθεί ο εξοπλισμός του με επιπλέον απάρτια και καταγραφικές/τηλεμετρικές συσκευές.

  • Στο μεγαλύτερo μέρος του Δεύτερου Τριμήνου 2021 το «Αρχικό Πρωτοτύπο» θα πραγματοποιήσει δοκιμές σε ανηχοϊκό θάλαμο (anechoic chamber), όπου και θα διαπιστωθεί για πρώτη φορά η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του νέου εξοπλισμού με τον παλαιότερο, χαρτογραφώντας και τυχόν προβλήματα (περιλαμβανομένης και τυχόν ασυμβατότητας με το σύστημα αυτοπροστασίας, η οποία φημολογείται, όπως και της επίλυσής της εάν ανακύψει).
  • Το «Αρχικό Πρωτοτύπο» αναμένεται να μεταφερθεί την άνοιξη του 2021 στην Αεροπορική Βάση Edwards, όπου και θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των πτητικών δοκιμών. Αυτός ο κύκλος αναμένεται να τελειώσει το τέλος του 2021..

Σχόλια