Click away: Ο θάνατος του εμποράκου – Χαρίζουν την Χριστουγεννιάτικη αγορά στα σουπερ μάρκετ – Μόνο δηλωση του νόμου 105 δεν ζητάνε για να ψωνίζεις


Όπως καταστράφηκαν κάποτε τη δεκαετία του 70 και του 80 οι μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες και τα μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα στις και τωρα καταστρέφουν τα μικρομάγαζα.

Γιατί να πάρει  κάποιος τηλέφωνο να κλείσει ραντεβού για να ψωνίσει κάτι από ένα μαγαζάκι της γειτονιάς, όταν μπορεί να πάει να ψωνίσει από ένα σουπερ μάρκετ ή μια πολυεθνική μέσω διαδικτυου πιο εύκολα και πιο σύντομα; 

Η κυβέρνηση που καμαρώνει δήλωση κατήργησε το φαξ από το δημόσιο τωρα μεταφερει την γραφειοκρατια στον ιδιωτικό τομέα με μεθόδους και πρακτικές που είναι ήδη προδιαγεγραμμένες πως θα αποτύχουν. Είναι αδύνατον τα μικρά καταστήματα να συναγωνιστούν τα πολυκαταστήματα στο ηλεκτρονικο εμπόριο, γεγονός που θα δημιουργήσει συνθηκες ασφυξίας στην αγορά. 

Δείτε πως θα λειτουργεί το click away και θα καταλάβετε για ποιους δουλεύει τελικά η κυβέρνηση. Πάντως όχι για να βοηθησει τα μικρομάγαζα: Κάποιος θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος που θέλει ή θα πραγματοποιεί τηλεφωνική παραγγελία και θα πηγαίνει να παραλαμβάνει το προϊόν από το κατάστημα κατόπιν ραντεβού με το αποδεικτικό παραγγελίας ή κατόπιν ραντεβού με sms. Επίσης δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν.

Σχόλια